Godskriving og fritak

Du kan søke om godskriving og fritak. Her finner du informasjon hvordan du går frem.

Du kan søke om godskriving og fritak. Her finner du informasjon hvordan du går frem. Utgangspunktet for vurderinger om godskriving og fritak skal være læringsutbyttebeskrivelsene for den aktuelle utdanningen eller det aktuelle emnet og studiepoeng eller andre vurderinger av omfang, nivå og arbeidsbelastning for de emner eller den kompetanse det søkes om godskriving eller fritak for.Utgangspunktet for vurderinger om godskriving og fritak er;

Godskriving

Det følger av fagskolelovens §8 at skoler skal godskrive beståtte emner fra andre akkrediterte fagskoleutdanninger som oppfyller de faglige kravene for emnene det søkes om godkjenning for, dersom de aktuelle fagskoleutdanningene ligger innenfor det samme fagområdet eller nært beslektede fagområder. Det skal ikke gis dobbel uttelling for det samme faginnholdet.

Fritak

Fagskoler kan etter en faglig vurdering også gi fritak for emner på grunnlag av annen dokumentert relevant utdanning og kompetanse. Det kan gis et slikt fritak på grunnlag av dokumentert realkompetanse. Fritak skal bygge på en faglig vurdering. Fritak på bakgrunn av realkompetanse må baseres på en faglig vurdering av om søkerens bakgrunn, fra arbeidsliv, frivillig sektor, utdanning og/eller annet, dvs. formell, ikke-formell og uformell kompetanse, samlet kan gi grunnlag for fritak for del av fagskoleutdanning.

Generelt om dokumentasjon

Søknaden må ha vedlagt vitnemål/karakterutskrift fra annen fagskoleutdanning eller annen relevant utdanning. For søknader basert på realkompetanse må relevant arbeidserfaring dokumenteres med arbeidsattest. Skjema for arbeidsattest finner du til høyre i menyen.

Slik søker du

Søknad om godkjenning av godskriving eller fritak må framsettes skriftlig til studiestedet innen en måned etter oppstart av emnet.

Søknaden må inneholde nødvendig dokumentasjon og sendes via e-post til

Søknaden behandles i henhold til Forvaltningsloven §11 a.