Fagskoleutdanning

Ønsker du å jobbe som brann- og redningspersonell? Da kan den nye fagskoleutdanningen Brann, redning og samfunnssikkerhet være noe for deg!

Send inn søknad via Samordna opptak
Søknadsperioden åpner:
1. februar
Søknadsfrist:
1. mars

Nøkkelinformasjon

Varighet:
2 år
Studieform:
Heltid
Studiepoeng:
120 poeng
Studieplasser:
160 plasser
Studiested:
Fjelldal

Etter en toårig grunnutdanning på heltid blir du kvalifisert til å jobbe med beredskap, forebyggende brannvern, og som operatør på nødmeldesentral for brann og redning (110-sentral).

Gjennom praktisk og teoretisk opplæring, lærer du alt du trenger for å gå rett ut i jobb! I løpet av studiet tar du sertifikat for lastebil og lærer å kjøre utrykning. Du skal også et halvt år i praksis hos et brann- og redningsvesen og en nødmeldesentral.

På denne siden kan du lese om emnene som inngår i fagskolestudiet.

Fullført utdanning gir deg en høyere fagskolegrad og 120 studiepoeng. Studiet er akkreditert av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) og kvalifiserer til lån og stipend fra Statens lånekasse for utdanning.

Vi utdanner Norges brann- og redningsvesen

Nytt toppmoderne øvingsfelt

Studenter ved Brann- og redningsskolen kan glede seg over nye og toppmoderne undervisningslokaler, øvingsfelt og øvingsobjekter. Sentralt i undervisningen står skolens brannstasjon som et avansert klasserom.

Teori og praksis går hånd-i-hånd på Brann- og redningsskolen. Den praktiske undervisningen skal gjenspeile teorien, og mye av undervisningen vil foregå på brannstasjonen og øvingsfeltet.

Du skal lære om tilsyn, brannslokking, redning i sammenraste bygg, trafikkulykker, nødalarmering og mye mer: Alt du trenger for å kunne gå rett ut i jobb etter studiene. 

Har du alt som trengs for å kunne søke opptak?

Spennende praksisperiode

I andre semester skal du til Justissektorens kompetanse- og øvingssenter i Stavern i fire uker for å få opplæring i nødalarmering. I tredje semester skal du ha 20 uker med praksis hos et brann- og redningsvesen og en nødmeldesentral. I løpet av praksistiden tar du sertifikat for tunge kjøretøy (klasse C) og kompetansebevis for utrykningskjøretøy (kode 160)  

Les mer om praksisoppholdet her.

Ut over det foregår undervisningen på Brann- og redningsskolen på Fjelldal mellom Harstad og Narvik.

Motiverte og faglig sterke lærere, sammen med et kompetent administrativt og teknisk personell, vil gjøre alt de kan for å skape et godt og sosialt læringsmiljø på skolen. Vi ser fram til å ta imot positive og lærevillige studenter, som bidrar sosialt og faglig til deres felles utvikling! 

Lurer du på på om brann- og redningsyrket kan være noe for deg? Få et innblikk i yrkeslivet med denne filmen.